Ozona facilita més de 50.000 llocs de teletreball durant la primera setmana d’emergència

La Consultora tecnològica que desenvolupa la seva activitat a Catalunya des de fa 15 anys amb seu a Barcelona, ha desenvolupat en temps record un gran desplegament en tecnologia de teletreball que ha permès donar solucions de continuïtat a un gran nombre d’empreses i organismes oficials a tot l’estat.

S’ha aconseguit proporcionar continuïtat a serveis crítics i infraestructures estratègiques, com ho son els ports i serveis d’atenció telefònica al ciutadà.

Ozona Tecnologia, companyia especialitzada en digitalització del lloc de treball, ha ajudat a posar en funcionament més de 50.000 llocs de teletreball a la primera setmana de l’estat d’alarma, donant resposta als reptes que suposen les mesures de confinament personal a causa del Covid-19 de manera ràpida i efectiva.

En paraules de Ramón Ares, CEO de la companyia: “Des de la setmana anterior al confinament, especialment des de divendres 13, l’activitat a Ozona Tecnologia ha estat frenètica. La companyia ha dissenyat una estratègia de resposta ràpida per atendre a una gran demanda que s’ha generat de manera quasi instantània i amb caràcter d’urgència. He de dir que els nostres equips, malgrat la urgència, han respòs amb altíssima solvència. Cap client ha quedat sense atendre i tots ells han obtingut les solucions necessàries per mantenir, en la mesura del possible, la normalitat laboral i contenint al màxim unes repercussions econòmiques molt negatives”.

Desplegaments en 48 hores  

L’estratègia implementada per la consultora ha permès desplegar més de 50.000 usuaris en teletreball per a més de 50 clients de tots els sectors d’activitat i zones. “Totes les peticions han estat ateses i els clients han pogut habilitar una solució als seus usuaris clau per treballar en menys de 48 hores des del moment en que ho han sol·licitat. Em treballat per les nits i durant els caps de setmana. I tota aquesta tasca s’ha realitzat en mode teletreball per part del nostre equip professional”, explica Ramón Ares.

A alguns casos s’ha aconseguit proporcionar continuïtat a serveis crítics i infraestructures estratègiques que estan sent clau per poder donar resposta a la actual situació d’alerta nacional, como son els ports i serveis essencials pel ciutadans. Entre els clients atesos estan, entre d’altres, Ajuntament de Girona, Àreas, Autoritat Portuària de Balears, Consorci Sanitari Integral de Barcelona, Caixa d’Enginyers, Cells Alba-Synchrotron, Celsa Group i Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a més de Nueva Pescanova, Xunta de Galicia, Técnicas Reunidas, entre altres.

El pla desenvolupat ha involucrat a tots els nivells de la companyia: directius, tècnics, comercials i equip administratiu. I s’ha estès a tots els territoris on la companyia presta els seus serveis: Catalunya, Balears, Andorra, Aragó, Euskadi, Navarra, Madrid, Galicia, Extremadura i Andalusia.

El CEO d’Ozona explica que “en uns casos es tractava d’organitzacions que no havien previst la situació i on els sistemes d’informació no estaven dimensionats o preparats, pel que s’ha hagut de fer en 48 hores el que habitualment requereix 2 o 3 setmanes. Altres empreses, ja clients, si tenien una infraestructura de digitalització del lloc de treball prèvia i han pogut assolir objectius més ambiciosos, donant resposta de manera molt més eficient, proporcionant als seus usuaris experiències en teletreball molt similars a les que obtenen en els seus llocs de treball d’oficina.”